Agia Galini

På Kretas södra sida finns också en hel del guldkorn. Agia Galini är beläget 58 km söder om Rethymnon och bjuder på en lång, klassisk sandstrand belönad med blå flagga vilket lovar hög kvalitet. Det finns en hamn här och en uppsjö av mysiga hotell att bo i. Agia Galini är en riktig liten pärla.

På stranden finns både solbäddar och parasoll för den som tycker att det är för hett att ligga direkt i sanden och i vattnet kan man antingen bada eller utöva någon av alla de vattensporter som erbjuds. Man kan också åka ut på en liten båttripp med skönheten Argonaftis och njuta av avlägsna stränder bortom turistplatserna sus och dus. Gillar man att fiska så anordnas fisketripper där både utrustning och instruktioner finns tillgängliga. För den som är ute efter lite mer adrenalinkickar finns en lång rad olika vattensporter till buds, till exempel bananbåt, paragliding, jetski och wind surfing.

Restauranger, barer och caféer finns det givetvis gott om i Agia Galini, och nattlivet bjuder på mer underhållning än man kanske kan tro. Både vissa barer och en rad nattklubbar håller öppet inpå småtimmarna.

 

Kommentarer inaktiverade.