Flygplats -Nikos Kazantzakis

Det finns två flygplatser för turistflyg på Kreta, den ena – Nikos Kazantzakis – ligger strax utanför Heraklion och finns därmed ca 8 mil från Rethymnon. Den andra flygplatsen – Ioannis Daskalogiannis – finns utanför Chania som med 6 mils avstånd ligger lite närmre Rethymnon.

Den större flygplatsen av de två är den i Heraklion. Då Heraklion är Kretas största stad och står för största delen av öns turism så är detta logiskt. Dock går det en hel del flyg till och från Chania också och vilken av de två som passar en bäst beror till stor del på varifrån i Sverige man reser.

Eftersom det är en bit mellan flygplatserna och Rethymnon stad så bör man i förväg ta reda på hur man tar sig mellan flygplats och slutdestination. Bokar man en charterresa så brukar transfer ingå, i annat fall är det hyrbil, taxi eller buss som gäller. Bussar går regelbundet mellan de tre städerna, men inte så många från flygplatserna. En vanlig kompromiss är att man tar en taxi från flygplatsen i Heraklion eller Chania in till respektive stads busstation och sedan därifrån med buss till Rethymnon eller närliggande destination. Bussarna brukar göra en hel del stopp vid de mindre turistorterna kring städerna.

Kommentarer inaktiverade.