Nattliv

Rethymnons nattliv är perfekt för de flesta då det erbjuder ganska stor variation. Här finns regelrätta klubbar för den som vill dansa natten lång, men också barer och kvällsöppna caféer för den som känner för mer avslappnad och mysig stämning.

Då Rethymnon är lite av Kretas kulturella centrum så erbjuds också en bred variation av traditionella musikkonserter, festivaler av olika slag och shower där man kan se och beundra traditionella danser.

Barer och nattcaféer brukar stänga runt 2-tiden på natten och det är då man i regel går vidare till klubbar och discon om man inte är redo att gå hem och lägga sig.

Under sommaren lever grekerna själva upp på natten, har man chans att vila under dagens hetaste timmar så tar man igen det på natten när temperaturen sjunker och solen sover. Man äter sen middag – ofta inte förrän kl. 22, och beger sig mot barerna efter kl. 23. När man besöker Kreta som turist reagerar man ofta på detta, men inser snart att det är fullständigt logiskt.

Rethymnon har ingen brist på vare sig restauranger, barer eller klubbar och det finns bred variation med alternativ som passar alla.

Mat och dryck håller vettiga priser och mycket god kvalitet på Kreta, även om det givetvis är lite dyrare i städerna och de stora turistorterna än i de mindre byarna.

 

Kommentarer inaktiverade.