Plakias

Plakias är en ganska välbesökt och relativt modern turistort på södra Kreta, ca 30 km söder om Rethymnon. Tempot är behagligt och allt från supermarkets till restauranger, barer, caféer och nattklubbar finns att finna utan svårigheter, det enda som kanske saknas är en bankomat så man bör se till att ha kontanter med sig.

Från Plakias har man dessutom nära till en mängd mindre platser som är intressanta ur turistsynpunkt, vilket möjliggör många dagsutflykter och en semester full av olika intryck. Det går dessutom mysiga båtturer från Plakias till närbelägna stränder för den som inte har tillgång till bil.

Stranden i Plakias är inte den mest attraktiva, den kantas av småsten men blir mer och mer åt sandhållet ju längre bort från byn man vandrar. Det är dock ett utmärkt ställe för snorkling och för den som föredrar lugn och ro framför vacker, mjuk sand är detta ett perfekt ställe då stranden här aldrig blir riktigt proppfylld av människor – inte ens under högsäsong. Längst bort på stranden är det också allmänt accepterat med nudism, så är man ute efter en riktigt jämn solbränna så är det hit man ska bege sig.

Kommentarer inaktiverade.