Shopping

En spontan åsikt om shoppingen i Rethymnon är att den är njutbar, men kanske är det mer för att butikerna är trevliga och gatorna mysiga att strosa omkring på. Stressen man kan uppleva när man ska shoppa i Heraklion och Chania finns inte här på samma sätt, men så är inte utbudet heller lika stort. Till största del hittar man souvenirbutiker och genreinriktade affärer med t.ex. sporttema, mode eller skor.

Precis som i de flesta andra städer runt om i världen erbjuder Rethymnon marknader där man kan köpa allt från matvaror till hantverk och kläder. Något som verkligen kan rekommenderas att inhandla på dessa marknader är lokala ostar gjorda på getmjölk, oliver, olivolja, honung och raki.

Butikerna håller ofta siesta mellan kl. 14-18 och stängt på måndag- och onsdagskvällar. Annars öppnar de vanligtvis vid 9-10-tiden på morgonen och stänger mellan kl. 22-midnatt. Supermarkets (vanliga mataffärer) och kiosker där man kan handla allt från tidningar till cigaretter, dricka och godsaker är öppna hela dagen, alla dagar i veckan.

 

Kommentarer inaktiverade.