Strandliv

Det finns mängder av stränder att välja bland i och omkring Rethymnon stad. Bor man i staden och inte har tillgång till bil så duger stadens strand hur fint som helst. Den är av fin sand och sträcker sig hela 20 km i östlig riktning. Stranden går under namnet Platanes, men byter namn efterhand som den lämnar staden bakom sig. Om sommaren blir denna stadsstrand ganska fullpackad av soldyrkande människor.

Vill man lämna stadens sus och dus ett slag så finns det en hel del närliggande stränder som man kan åka och besöka över dagen.

Elafonissi är en av Kretas – och hela Greklands – mest omtalade stränder. Den går under smeknamnet «Greklands Maldiverna» och består av vit strand med skiftningar i rosa pga. de miljontals små rosa krossade snäckorna som finns blandade med den fina sanden. Vattnet är knallturkost med gröna skiftningar och långgrund vilket gör den utmärkt för bl.a. barnfamiljer. Här flockas turisterna under sommarmånaderna och parasoll och solstolar trängs på den vackra stranden vilket lite tar udden av skönheten. Ska man stanna på Kreta under en längre tid så är ett besök här verkligen värt besväret, för lite besvär innebär det allt att ta sig hit – särskilt om man åker så långt bort ifrån som Rethymnon. Från Chania går det bussar och från byn Paleohora på öns sydvästkust går det en daglig båttur till och från Elafonissi.

 

Kommentarer inaktiverade.