Trafik

Generellt sett är trafiken i Grekland betydligt mer hetsig än vad vi nordbor är vana vid. Man är inte så noggrann med regler utan slinker in där man kan. Bilförare är aggressiva och man kan aldrig någonsin lita på vad som i lagens mening är rätt och fel utan man bör följa trafiken omkring sig med stor uppmärksamhet. I rusningstider gäller det att man själv är en aning aggressiv, annars kommer man ingenstans.

Om man ger sig ut i bil utanför städerna så kommer man att bjudas på imponerande vyer och slingriga vägar. Sällan går det att köra snabbt på Kretas vägar då de, förutom motorvägen längs norra sidan av ön, går genom berg och dalar med skarpa kurvor mest hela tiden. Normal körfart på dessa vägar är 40-70 km i timmen.

Rethymnon är en avslappnad stad, men trafiken ska man alltid vara försiktig med, oavsett var i Grekland man befinner sig. Vill man själv köra omkring här så ska man dels vara förberedd och helst gärna även en van bilförare. Många gator är väldigt trånga och människor parkerar fullkomligt anarkistiskt så att man många gånger har väldigt begränsat synfält.

Det sker allvarliga trafikolyckor på Kretas vägar dagligen, inte sällan med turister inblandade. Det kan vara bra att veta när man rör sig bland bilar antingen till fots eller i egen hyrbil. Uppmärksamhet och försiktighet är ledord.

 

Kommentarer inaktiverade.